المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
بقايا جروح - 87 | ||||
ঔღঔ…ੲੜدلوعة حبيبهاੲੜ…ঔღঔ - 61 | ||||
جنون أنثى - 53 | ||||
المشاغبN - 39 | ||||
**همسة دلـع** - 30 | ||||
اليزيد - 21 | ||||
مس كريزي - 9 | ||||
رامي - 8 | ||||
سهيل - 7 | ||||
البدري - 3 |
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 6 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 6 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحثلا أحد
أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 157 بتاريخ السبت أكتوبر 05, 2024 6:12 am
مشروبات رمضانية
4 مشترك
:: الإقتصاد المنزلي :: الطبخ
صفحة 1 من اصل 1
مشروبات رمضانية
في البداية أحب أقدم التهنئة لكل المسلمين في مشارق الأرض ومغاربها بمناسبة حلول شهر رمضان الكريم.. أعاده الله علينا جميعا باليمن والخير والبركات...
وعلى فكرة المفروض نشرب كمية كبيرة من السوائل في الفترة من بعد الفطار لغاية السحور علشان نعوّض جسمنا عن كمية السوائل اللي بيفقدها طول النهار أثناء الصيام خاصة وإن رمضان السنة دي جاي في عز الحر...
* اللبن بالتمر مليان فيتامينات
فيه طرق كتير لعمل مشروب اللبن بالتمر هنعرف منهم طريقتين النهارده...
المقادير ثابتة في الطريقتين:-
• كيلو لبن. • 5 معالق سكر. • ربع كيلو بلح منزوع النوى ومقشّر. • 1/2 معلقة فانيليا. • 1/2 معلقة قرفة "اختياري"
الطريقة الأولى:-
هننقع البلح لمدة خمس ساعات في مية بعد كده هنقشره ونحطه في الخلاط ونضيف إليه اللين والسكر ونضربهم مع بعض.. وبعد كده نحطه في كاسات العصير ونضيف إليه الفانيليا ولو كنا بنحب القرفة ممكن نحطها على الوش. وبالهنا والشفا الطريقة التانية:- هننقع اللبن لمدة خمس ساعات في مية وبعد كده هنقشره ونحطه في كوب كبير ونضيف ليه باقي المقادير ونقلبهم مع بعض كويس وبعد كده نصبه في كاسات العصير.. وبالهنا والشفا
* عصير قمر الدين أشهر ما يقدم في رمضان
من أشهر المشروبات التي تقدم في رمضان هو مشروب "قمر الدين" وأنا شخصيا بحبه قوي..
المقادير:-
• ربع لفة قمر الدين. • 5 أكواب مية. • 1/2 كوب سكر. • 5 حبات مشمش مجفف. الطريقة:- هنجيب نص لفة قمر الدين ونقطعها إلى قطع صغيرة بعد كده نحطها في كوباية ونضيف إليها المية وحبات المشمش المجفف ونسيبيهم لمدة 3 ساعات بعد كده نحطهم في الخلاط ونضيف إليهم السكر ونضربهم مع بعض كويس في الخلاط... بعد كده نحط العصير ده في التلاجة لمدة ساعة وبعد كده نخرجه ونحطه في كاسات العصير. وبالهنا والشفا
* التمر هندي مشروب لذيذ من ألذ المشروبات الرمضانية التمر هندي..
المقادير:-
• 10 حبات تمر هندي مجفف. • 4 أكواب مية. • 2/3 كوب سكر. • مكعبات ثلج. الطريقة:- هنغلي 4 أكواب مية وهنضيف ليهم حبات التمر هندي المجفف ونسبهم على نار هادية لمدة عشر دقائق مع التقليب المستمر... بعد كده هنشيل التمر هندي من على النار وهنضيف ليه السكر ونقلبه كويس ونصبه في كوب العصير وندخله التلاجة لمدة 4 ساعات... بعد كده نطلعه من التلاجة ونصفيه بمصفاة ونضيف ليه كوبين من المية الباردة ونقلبه كويس، ونصبه في كاسات العصير ونحط معاه قطع تلج. وبالهنا والشفا
* العرقسوس أحلى ما يقدم في رمضان
أحلى مشروب ممكن أننا نعمله في رمضان هو العرقسوس وعلى فكرة العرقسوس من أشهر المشروبات الرمضانية على مر العصور.
المقادير:-
• 1/2 كوب مسحوق العرقسوس. • 1/2 ملعقة صغيرة من بيكربونات الصوديوم..." من عند العطار". • 10 أكواب مية. الطريقة:- نحطّ مسحوق العرقسوس في طبق ونضيف ليه بيكربونات الصوديوم ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف ليهم كوب من المية ونقلبهم مع بعض بحيث إن الخليط يبقى متجانس.. نجيب قطعة من القماش الشاش نحط فيها العرقسوس ونربطها ونحطها في كوباية فيها باقي المية ونحطها في التلاجة لمدة 5 ساعات وبعد كده نطلعها ونصب العرقسوس في الكوبايات. وبالهنا والشفا
* روّق دمك مع مشروب الكركديه
المقادير:-
• 4 أكواب كبيرة مية. • كوب أوراق الكركديه. • 1/2 كوب سكر. • مكعبات ثلج. الطريقة:- حطي كوب من المية مع أوراق الكركديه على النار وسيبيهم علشان يغلوا كويس لمدة خمس دقائق.. بعد كده شيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد. بعد ما يبرد هاتي مصفاة وصفي الكركديه وضيفي للكركدية المتصفي السكر في الكمية المتبقية من المية وقلبيهم مع بعض... هاتي كاسات العصير وصبي فيها المشروب وضيفي ليه مكعبات الثلج. وبالهنا والشفا
* خشاف رمضان أحلى حاجة ممكن نشربها
كوباية الخشاف من أشهر المشروبات الرمضانية
وأنا شخصيا باحبها جدا لأنها مفيدة جدا للجسم.
المقادير:-
• 1/2 كوب لوز منقوع في مية ومقشر. • 1/2 كوب فستق منقوع في مية ومقشر. • 4 ملاعق صنوبر. • 1/2 كوب زبيب. • 5 حبات تين مجفف مقطع إلى أربعة أجزاء. • 5 حبات مشمش مجفف. • 5 حبات قرصيا. • 4 أكواب مية. الطريقة:-هنخلط جميع المقادير مع بعضها في كوب كبير... ونحطها في التلاجة لمدة 4 ساعات وبعد كده نصبها في كاسات الخشاف ونقدمها. وبالهنا والشفا
* شراب الورد
المقادير
2 كوب من السكر كوب ماء عصير نصف ليمونة حامضة نقطتان من اللون الزهري 2/1 كوب ماء ورد 2/1 كوب صنوبر الطريقة يوضع الماء والسكر وعصير الحامض على نار متوسطة الحرارة ويحرك المزيج حتى يذوب السكر بعد أن يغلي السكر مدة 5 دقائق يرفع عن النار ويضاف إليه اللون الزهري وماء الورد يوضع الشراب في البراد حتى يبرد تماماً يملأ ثلث الكوب المعد للتقديم بالشراب ثم يضاف إليه الماء البارد والثلج الم**ر ويحرك يضاف الصنوبر إلى الشراب ويقدم
* طريقة عصير الفيمتو اللذيذ الطريقة بسيطة...
صبي الفيمتو في خلاط. وبعدين حطي مع الفيمتو ماء .. وحطي سكر حسب الحاجة حطي قالب (كامل) او ثلاث ارباعه ثلج واخلطيه بالخلاط يطلع العصير مثلج بس رائع الطعم
* مشروب السوبيا
يعد مشروب (السوبيا) من المشروبات القديمة والتي اكتسبت شهرة على مستوى المملكة بشكل عام والمنطقة الغربية بشكل خاص وإن كانت شهرته على مستوى المملكة لا توازي شيئا بما يشكله هذا المشروب لدى أهالي منطقة الحجاز. طريقة الإعداد أما طريقة اعداد السوبيا فهي تبدأ باحضار الشعير البلدي حيث يتم تنظيفه من الحجر والشوائب وغير ذلك ثم تتم عملية الطحن ثم تتم أيضا عملية العجن وبعد ذلك يصفى ويضاف إليه الماء والقرفة والهيل والسكر والثلج حيث يصبح بعد ذلك جاهزا للشرب. وعمل السوبيا ليس مقتصرا على الشعير البلدي فقط بل يمكن تصنيعه عن طريق التمر والعيش الناشف والشوفان. فوائد عديدة للسوبيا فوائد عديدة حيث انها مفيدة لحصوات المرارة ومفيدة ايضا للكلى كما أنها تبل الريق وتروي العطشان وتعد السوبيا المشروب الأول في شهر رمضان
* عصير السوبيا بجوز الهند
المكونات: 2/1 كوب سوبيا بودر 1 لتر حليب 200 جرام سكر 4/1 كوب جوز هند
طريقة التحضير: - تخلط جميع المكونات وتضرب فى الخلاط ويقدم فى الكاسات مجمل بالقرفة.
* عصير الفراولة بالفانيلا والتفاح
المقادير :
1 و ربع كوب عصير تفاح.. 3م.ك.مربى الفراولة . قليل من الفانيلا 3 كوب فراولة مقطعة طازجة او مثلجة 1 و كوب ثلج مكسر.. نخلطهم جيدا في الخلاط الكهربائي ونقدمه مباشرة ضع في أطراف أكواب العصير قطع الفراولة الطازجة..
وبعااافيه وصحه ع قلبكم
وعلى فكرة المفروض نشرب كمية كبيرة من السوائل في الفترة من بعد الفطار لغاية السحور علشان نعوّض جسمنا عن كمية السوائل اللي بيفقدها طول النهار أثناء الصيام خاصة وإن رمضان السنة دي جاي في عز الحر...
* اللبن بالتمر مليان فيتامينات
فيه طرق كتير لعمل مشروب اللبن بالتمر هنعرف منهم طريقتين النهارده...
المقادير ثابتة في الطريقتين:-
• كيلو لبن. • 5 معالق سكر. • ربع كيلو بلح منزوع النوى ومقشّر. • 1/2 معلقة فانيليا. • 1/2 معلقة قرفة "اختياري"
الطريقة الأولى:-
هننقع البلح لمدة خمس ساعات في مية بعد كده هنقشره ونحطه في الخلاط ونضيف إليه اللين والسكر ونضربهم مع بعض.. وبعد كده نحطه في كاسات العصير ونضيف إليه الفانيليا ولو كنا بنحب القرفة ممكن نحطها على الوش. وبالهنا والشفا الطريقة التانية:- هننقع اللبن لمدة خمس ساعات في مية وبعد كده هنقشره ونحطه في كوب كبير ونضيف ليه باقي المقادير ونقلبهم مع بعض كويس وبعد كده نصبه في كاسات العصير.. وبالهنا والشفا
* عصير قمر الدين أشهر ما يقدم في رمضان
من أشهر المشروبات التي تقدم في رمضان هو مشروب "قمر الدين" وأنا شخصيا بحبه قوي..
المقادير:-
• ربع لفة قمر الدين. • 5 أكواب مية. • 1/2 كوب سكر. • 5 حبات مشمش مجفف. الطريقة:- هنجيب نص لفة قمر الدين ونقطعها إلى قطع صغيرة بعد كده نحطها في كوباية ونضيف إليها المية وحبات المشمش المجفف ونسيبيهم لمدة 3 ساعات بعد كده نحطهم في الخلاط ونضيف إليهم السكر ونضربهم مع بعض كويس في الخلاط... بعد كده نحط العصير ده في التلاجة لمدة ساعة وبعد كده نخرجه ونحطه في كاسات العصير. وبالهنا والشفا
* التمر هندي مشروب لذيذ من ألذ المشروبات الرمضانية التمر هندي..
المقادير:-
• 10 حبات تمر هندي مجفف. • 4 أكواب مية. • 2/3 كوب سكر. • مكعبات ثلج. الطريقة:- هنغلي 4 أكواب مية وهنضيف ليهم حبات التمر هندي المجفف ونسبهم على نار هادية لمدة عشر دقائق مع التقليب المستمر... بعد كده هنشيل التمر هندي من على النار وهنضيف ليه السكر ونقلبه كويس ونصبه في كوب العصير وندخله التلاجة لمدة 4 ساعات... بعد كده نطلعه من التلاجة ونصفيه بمصفاة ونضيف ليه كوبين من المية الباردة ونقلبه كويس، ونصبه في كاسات العصير ونحط معاه قطع تلج. وبالهنا والشفا
* العرقسوس أحلى ما يقدم في رمضان
أحلى مشروب ممكن أننا نعمله في رمضان هو العرقسوس وعلى فكرة العرقسوس من أشهر المشروبات الرمضانية على مر العصور.
المقادير:-
• 1/2 كوب مسحوق العرقسوس. • 1/2 ملعقة صغيرة من بيكربونات الصوديوم..." من عند العطار". • 10 أكواب مية. الطريقة:- نحطّ مسحوق العرقسوس في طبق ونضيف ليه بيكربونات الصوديوم ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف ليهم كوب من المية ونقلبهم مع بعض بحيث إن الخليط يبقى متجانس.. نجيب قطعة من القماش الشاش نحط فيها العرقسوس ونربطها ونحطها في كوباية فيها باقي المية ونحطها في التلاجة لمدة 5 ساعات وبعد كده نطلعها ونصب العرقسوس في الكوبايات. وبالهنا والشفا
* روّق دمك مع مشروب الكركديه
المقادير:-
• 4 أكواب كبيرة مية. • كوب أوراق الكركديه. • 1/2 كوب سكر. • مكعبات ثلج. الطريقة:- حطي كوب من المية مع أوراق الكركديه على النار وسيبيهم علشان يغلوا كويس لمدة خمس دقائق.. بعد كده شيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد. بعد ما يبرد هاتي مصفاة وصفي الكركديه وضيفي للكركدية المتصفي السكر في الكمية المتبقية من المية وقلبيهم مع بعض... هاتي كاسات العصير وصبي فيها المشروب وضيفي ليه مكعبات الثلج. وبالهنا والشفا
* خشاف رمضان أحلى حاجة ممكن نشربها
كوباية الخشاف من أشهر المشروبات الرمضانية
وأنا شخصيا باحبها جدا لأنها مفيدة جدا للجسم.
المقادير:-
• 1/2 كوب لوز منقوع في مية ومقشر. • 1/2 كوب فستق منقوع في مية ومقشر. • 4 ملاعق صنوبر. • 1/2 كوب زبيب. • 5 حبات تين مجفف مقطع إلى أربعة أجزاء. • 5 حبات مشمش مجفف. • 5 حبات قرصيا. • 4 أكواب مية. الطريقة:-هنخلط جميع المقادير مع بعضها في كوب كبير... ونحطها في التلاجة لمدة 4 ساعات وبعد كده نصبها في كاسات الخشاف ونقدمها. وبالهنا والشفا
* شراب الورد
المقادير
2 كوب من السكر كوب ماء عصير نصف ليمونة حامضة نقطتان من اللون الزهري 2/1 كوب ماء ورد 2/1 كوب صنوبر الطريقة يوضع الماء والسكر وعصير الحامض على نار متوسطة الحرارة ويحرك المزيج حتى يذوب السكر بعد أن يغلي السكر مدة 5 دقائق يرفع عن النار ويضاف إليه اللون الزهري وماء الورد يوضع الشراب في البراد حتى يبرد تماماً يملأ ثلث الكوب المعد للتقديم بالشراب ثم يضاف إليه الماء البارد والثلج الم**ر ويحرك يضاف الصنوبر إلى الشراب ويقدم
* طريقة عصير الفيمتو اللذيذ الطريقة بسيطة...
صبي الفيمتو في خلاط. وبعدين حطي مع الفيمتو ماء .. وحطي سكر حسب الحاجة حطي قالب (كامل) او ثلاث ارباعه ثلج واخلطيه بالخلاط يطلع العصير مثلج بس رائع الطعم
* مشروب السوبيا
يعد مشروب (السوبيا) من المشروبات القديمة والتي اكتسبت شهرة على مستوى المملكة بشكل عام والمنطقة الغربية بشكل خاص وإن كانت شهرته على مستوى المملكة لا توازي شيئا بما يشكله هذا المشروب لدى أهالي منطقة الحجاز. طريقة الإعداد أما طريقة اعداد السوبيا فهي تبدأ باحضار الشعير البلدي حيث يتم تنظيفه من الحجر والشوائب وغير ذلك ثم تتم عملية الطحن ثم تتم أيضا عملية العجن وبعد ذلك يصفى ويضاف إليه الماء والقرفة والهيل والسكر والثلج حيث يصبح بعد ذلك جاهزا للشرب. وعمل السوبيا ليس مقتصرا على الشعير البلدي فقط بل يمكن تصنيعه عن طريق التمر والعيش الناشف والشوفان. فوائد عديدة للسوبيا فوائد عديدة حيث انها مفيدة لحصوات المرارة ومفيدة ايضا للكلى كما أنها تبل الريق وتروي العطشان وتعد السوبيا المشروب الأول في شهر رمضان
* عصير السوبيا بجوز الهند
المكونات: 2/1 كوب سوبيا بودر 1 لتر حليب 200 جرام سكر 4/1 كوب جوز هند
طريقة التحضير: - تخلط جميع المكونات وتضرب فى الخلاط ويقدم فى الكاسات مجمل بالقرفة.
* عصير الفراولة بالفانيلا والتفاح
المقادير :
1 و ربع كوب عصير تفاح.. 3م.ك.مربى الفراولة . قليل من الفانيلا 3 كوب فراولة مقطعة طازجة او مثلجة 1 و كوب ثلج مكسر.. نخلطهم جيدا في الخلاط الكهربائي ونقدمه مباشرة ضع في أطراف أكواب العصير قطع الفراولة الطازجة..
وبعااافيه وصحه ع قلبكم
**همسة دلـع**- مشرف
- عدد المساهمات : 30
نقاط : 48
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/08/2010
رد: مشروبات رمضانية
يسلموو ع المرورك
**همسة دلـع**- مشرف
- عدد المساهمات : 30
نقاط : 48
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/08/2010
رد: مشروبات رمضانية
موضوع روعه
دمتي في تميز مستمر
يعطيكي العافية
تقبلي مروري وعبيق زهوري
دمتي في تميز مستمر
يعطيكي العافية
تقبلي مروري وعبيق زهوري
جنون أنثى- مراقبة
- عدد المساهمات : 53
نقاط : 98
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/08/2010
الموقع : مكة
رد: مشروبات رمضانية
يعطيك العافية همسة دلع
على الموضوع الروعة
لكي ودي
ঔღঔ…ੲੜدلوعة حبيبهاੲੜ…ঔღঔ- مشرف
- عدد المساهمات : 61
نقاط : 85
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 29
رد: مشروبات رمضانية
يسلموو ع مروركم
**همسة دلـع**- مشرف
- عدد المساهمات : 30
نقاط : 48
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/08/2010
:: الإقتصاد المنزلي :: الطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
السبت أكتوبر 15, 2011 8:09 pm من طرف همس الوفا
» بسيرو يختار التشكيلة الأولية للمنتخب السعودي
الجمعة يناير 07, 2011 5:47 am من طرف اليزيد
» بدأتِ حمُلت ت ـكسِيٌر كًمرآت سآهِر ( تم تكسير نفس الكمره ؛ مرتين )
الخميس نوفمبر 25, 2010 6:42 pm من طرف بقايا جروح
» مكتبة ثلوج دافئة للفواصل
الخميس أكتوبر 07, 2010 3:28 pm من طرف بقايا جروح
» اسلوبك يساوي مكانتك
الخميس أكتوبر 07, 2010 3:16 pm من طرف بقايا جروح
» اقرا الحروف ببطئ وشوفوا شو حيصير
الجمعة أكتوبر 01, 2010 7:46 am من طرف ঔღঔ…ੲੜدلوعة حبيبهاੲੜ…ঔღঔ
» شو اللي شاغل بالكم
الجمعة أكتوبر 01, 2010 7:20 am من طرف ঔღঔ…ੲੜدلوعة حبيبهاੲੜ…ঔღঔ
» قط يحاول انعاش رفيق دربه
الجمعة أكتوبر 01, 2010 6:25 am من طرف ঔღঔ…ੲੜدلوعة حبيبهاੲੜ…ঔღঔ
» مهم جدا**طريقة أختيار المكياج**
الجمعة أكتوبر 01, 2010 6:17 am من طرف ঔღঔ…ੲੜدلوعة حبيبهاੲੜ…ঔღঔ